Aankondiging GK4 en BEKC race 1 2016 - Genk

30 januari 2016

Over twee weken, in het weekeinde van 13 en 14 februari geeft GK4 Kart Series de aftrap voor een magnifiek kartseizoen 2016. In alle eerlijkheid, we staan te popelen om te beginnen en u te treffen. De spreekwoordelijke accu’s zijn opgeladen, kortom Let’s Roll.

Traditiegetrouw wordt de eerste wedstrijd op een van de mooiste banen ter wereld gehouden, het Belgische Karting Genk zal een weekeinde lang onze gastheer zijn. We zien er naar uit Koen en medewerkers!

Met alweer zo’n 120 karts in totaal aan de start zal het als vanouds worden; beregezellig en sportief hoogstaand. We heten vooral ook de grote groep nieuwe deelnemers van harte welkom in onze organisatie en hopen dat u zich snel thuis voelt binnen de GK4 kartfamilie.

Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om een enkele wedstrijd GK4 mee te rijden, bijvoorbeeld Genk, om sfeer te proeven. Voor iedere wedstrijd is het mogelijk om los in te schrijven. U bent van harte welkom!

Huurmotoren in GK4

Voor geïnteresseerde rijders, die nog niet aan de GK4 hebben deelgenomen, en niet over de motor voor de klasse van hun keuze beschikken, is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren. Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie info@gk4kartseries.com 

Veranderingen

Er zijn enkele veranderingen doorgevoerd, die in de eerste Nieuwsbrief van 01-01-16 zijn besproken. We verwijzen u graag naar de Nieuwsbrief (download op de site).

Rotax Max in GK4

Omdat we nogal wat vragen kregen aangaande deelname van Rotax Max in de GK4, het volgende ter verduidelijking:

De GK4 staat voor Multibrand racing. We hebben niet voor niets die term zelf in de karting geïntroduceerd. De extra charme van de Automaatklassen is toch wel die mooie mix van deelnemers met de Iame X30 en de Rotax Max. Dat blijkt alweer uit de 30 inschrijvingen voor race 1.

Het Rotax Max EVO motorblok zal in de Automaat Klasse  – naast de IAME X30 en Rotax Max (voorgaande types) - worden toegelaten onder voorwaarden: voorzien van “oude” elektronica en “oude” carburateur en “oude” powervalve. De nieuwe uitlaat wordt toegestaan. Zie hiervoor het Technisch Reglement.

Twee schitterende Seizoensacties van Adinf BV Diemen en FrontidaFlex BV Deventer. Twee acties voor de uitersten; pechvogels en scoorders.

1. De Pechvogel van de Dag

Adinf BV Diemen stelt maar liefst zeven Inschrijfbedragen voor wedstrijd en training - per wedstrijd met een waarde van € 175,00 – ter beschikking voor de Pechvogel van de Dag.
De eerste zeven wedstrijden kiest de organisatie de Pechvogel van de Dag, waarna deze de direct erop volgende wedstrijd gratis kan deelnemen. Zodoende ben je ineens van pechvogel een beetje een geluksvogel geworden.

Adinf BV DIEMEN, Adviesbureau Ondergrondse Infrastructuur
www.adinfbv.nl

2. De Rijder van de Dag

FrontidaFlex BV Deventer stelt daar bovenop zeven Bandensets ter beschikking voor de Rijder van de Dag.
De eerste zeven wedstrijden kiest de organisatie de Rijder van de Dag, waarna deze de direct erop volgende wedstrijd bij ons een set gratis banden voor zijn of haar klasse kan afhalen.

FrontidaFlex, Dienstverlener gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren in de zorg
​www.frontidaflex.nl  

Nog een reden om te kiezen voor de GK4, de organisatie waar maximaal gelijkwaardig en geloofwaardig wordt geracet.

Tijdschema’s

We hebben nieuwe tijdschema’s opgesteld, die u in staat stellen bij alle wedstrijden mooi op tijd huiswaarts te keren. De tijdschema’s staan als download op de site.

Programma
Zaterdag:
vanaf 09.00–15.40 uur vrije trainingen afsluitend met kwalificatie BEKC, van 16.00 – 17.00 uur de 1-uurs Formula Honda 9PK en van 17.00-19.00 uur de 2-uurs BEKC Endurance race.
Zondag: vanaf 09.00–17.05 uur programma GK4 sprintraces.

Op de zaterdag huren we de baan af, zodat de baanploeg op de baan is en er alleen door aangemelde deelnemers GK4 en BEKC getraind wordt.

Inschrijving, Technische Keuring, Transponders

De inschrijving vindt plaats op de zaterdag. De werkwijze is aangepast. U meldt zich aan bij de “Inschrijfstraat”, te beginnen bij Jean-Pierre voor de transponder, vervolgens via Ben en Jan voor de inschrijving. Het is van belang dat u uw transponder meeneemt.
Neemt u aub het ingevulde Inschrijfformulier al mee van thuis. Dat scheelt erg veel tijd.

BEKC en Formula Honda 9 PK van 08.00 - 09.00 uur. 

GK4 van 09.00 - 10.00 uur. 

Voor degenen die op zaterdag nog niet aanwezig zijn hebben we een mogelijkheid op de zondag ingebouwd om 08.00 uur.

De technische keuring vindt op zaterdag plaats voor de BEKC en Formula Honda 9 PK van 12.00-13.00 uur, voor de GK4 van 13.00–14.15 uur.

Banden

Banden worden uitsluitend op bestelling geleverd.
Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw GK4/BEKC dealer.
Het centrale bestelpunt: gk4tyres@outlook.be 
Uitlevering zaterdag van 11.00–15.00 uur, zondag van 08.30–09.30 uur.

Kinderen in briefing

De rijdertjes Honda Cadet en IAME Mini-Parilla mogen niet alleen naar de briefing komen. Ze dienen te worden vergezeld door een ouder/begeleider.

Verblijf op terrein Genk

In Genk is een afzonderlijk terrein ingericht, waar caravans, campers etc. moeten worden geplaatst. Stroom is hier tegen betaling te verkrijgen.
Auto’s mogen niet in het rennerskwartier worden geparkeerd, maar worden geplaatst op de daarvoor bestemde parking.
Bij de ingang rennerskwartier kunt u informatie vragen betreffende plaatsing van uw tent.
Er is geen stroomvoorziening in de paddock.
Schuift u vooral op elkaar aan, laat geen ruimtes ivm de drukte in de paddock!
Neemt u na afloop ook uw afval mee en laat u het terrein aub netjes achter, zodat we samen met u niet met onvoorziene kosten worden geconfronteerd.

Geluidsnorm Genk

De geluidsnorm blijft een punt van aandacht. Zorgt u voor de juiste demping, de decibellen worden gemeten.

GK4 Mini KIDs Club gratis rijden op de zondag

Alle ouders en hun kleintjes vanaf 5 jaar worden weer van harte uitgenodigd om tijdens de eerste pauze op de zondag gratis hun rondjes te maken.