Over GK4 Kart Series

Officieel Belgisch-Nederlands Outdoor Kart Kampioenschap

De GK4 Kart Series is een opwindend kart kampioenschap dat bekend staat om zijn spannende races en getalenteerde coureurs. Het kampioenschap biedt een platform voor kartingenthousiastelingen van alle niveaus, van beginners tot ervaren racers, om hun vaardigheden te tonen en deel te nemen aan opwindende races op verschillende circuits. Met een focus op competitiviteit, fair play en passie voor karten, trekt de GK4 Kart Series rijders van verschillende landen aan. Of je nu een ambitieuze nieuwkomer bent of een doorgewinterde professional, de GK4 Kart Series belooft een uitdagende en opwindende ervaring voor alle deelnemers.

Races
7
Spectaculaire outdoorbanen
6
Klassementen
12
Rijders
300+

Kartbanen

Bij de GK4 Kart Series rijden we de mooiste internationale outdoor kartbanen. We rijden dit jaar op de volgende banen:

Nederland

  • Eindhoven (1x)

Belgie

  • Genk (2x)
  • Mariembourg (3x)

Duitsland

  • Kerpen (1x)

Het kampioenschap

De GK4 Kart Series bestaat uit 8 wedstrijddagen, de races worden verreden op de mooiste buitenbanen van Nederland, Belgie en Duitsland. Om ervoor te zorgen dan je als rijder altijd mee kunt doen met andere rijders op hetzelfde niveau hebben we verschillende klassen en subklassementen opgezet. Op die manier ben je zeker van een racedag vol met spannende wedstrijden.

Racen in de GK4 Kart Series kan al vanaf 7 jaar. In dat geval kun deelnemen in de klassen Honda Cadet, IAME Mini en IAME Mini Rookie. Daarna kun je doorstromen naar een snellere klasse zoals de IAME X30 Junior, IAME KA 100. Vanaf 14 jaar mag je mee doen in de IAME X30 Senior, Rotax Max Senior klassen en vanaf 15 jaar is het mogelijk om je in te schrijven voor de Open Schakel klasse.

Ben je benieuwd naar het volledige overzicht? Bekijk dan onze klassen en subklassementen pagina.

Opzet racedagen

Bij de GK4 Kart Series is een typisch raceweekend doorgaans verdeeld over meerdere dagen en omvat het verschillende activiteiten en races.

  1. Vrijdag: Op de eerste dag van het raceweekend vinden meestal de inschrijvingen en technische keuringen plaats voor de klassen die op zaterdag rijden. Coureurs arriveren op het circuit, melden zich aan en laten hun karts keuren om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de reglementen en veiligheidsnormen.
  2. Zaterdag: Op zaterdag begint de actie echt met de kwalificatiesessies. Coureurs gaan de baan op om hun snelheid te tonen en een goede startpositie te verdienen voor de daaropvolgende races. De kwalificatie resultaten bepalen de startopstelling voor de heats. Elke heat biedt coureurs de kans om punten te verdienen op basis van hun prestaties. In de laatste race van de dag wordt de finale gereden. De uitslag van de finale is ook de daguitslag en bepaald de volgorde op het podium.
  3. Zondag: Op zondag wordt dezelfde opzet gebruikt als op zaterdag maar dan met andere klassen.

Tussen de races door kunnen er ook nevenactiviteiten plaatsvinden, zoals prijsuitreikingen, briefings voor de coureurs en mogelijk trainingssessies. Elk raceweekend bij de GK4 Kart Series biedt een mix van intense competitie, spanning en plezier voor zowel de coureurs als de toeschouwers.

Mis de actie niet

Schrijf je nu in

Stel je voor: de geur van brandend rubber, het geluid van ronkende motoren en de spanning van de startlijn. Dit is waar de kampioenen worden geboren, waar elke bocht een nieuwe uitdaging vormt en waar elke overwinning een triomf is.